Repunta el turisme?

Hi ha més turistes aquest any a la Costa Brava? N’hi ha menys? A falta de tenir les últimes dades de càmpings i apartaments, les dades oficials d’ocupació hotelera diuen que l’estiu 2015 està anant millor que el 2014. I és que els hotels de la Costa Brava són els que han tingut un augment més significatiu de viatgers els sis primers mesos de l’any. Són dades de l’última enquesta que, malgrat tot, també diuen que aquest mes de juny en concret ha estat pitjor que el de fa un any. 

L'Escala
L’Escala

Segons l’estadística oficial, en els sis primers mesos de l’any, als hotels de la Costa Brava hi ha hagut un 7’9% més de viatgers que en el mateix període de l’any passat. És, de les principals marques turístiques, la que més creix per davant de Barcelona ciutat (+6’1%) i molt per sobre de la Costa Daurada (+1’6%). En termes absoluts, el nombre de persones registrades en establiments hotelers d’aquesta zona és de 1.316.300.

El creixement, però, és desigual. Diu el gerent del grup Costa Brava Centre Hotels, Martí Sabrià, que els hotels de la zona de Lloret i Blanes han notat un descens de viatgers, sobretot, per la caiguda del turista rus.

Mes Comparativa mes Comparativa acumulat
Gener +4’9% +4’9%
Febrer +12’8% +9’3%
Març -1’2% +4’3%
Abril +12’7% +8’1%
Maig +19’1% +12’1%
Juny -1’2% +7’9%
Font: Idescat

També s’aprecia que, mentre maig i abril van ser excepcionalment bons, al juny s’ha punxat. Ha estat més fluix que el de l’any passat, una circumstància que, en canvi, no s’ha donat en les altres principals marques turístiques. Diuen les xifres que el mes passat hi va haver un 1’2% menys de visitants que el juny del 2014.

L’estada mitjana d’aquests turistes frega els 3 dies; una mica per sota dels registres de l’any passat.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s