Desmunten quatre xarxes ‘japoneses’ plenes d’ocells a Peralada

La Guàrdia Civil busca l’individu o individus que havien muntat quatre xarxes il·legals per atrapar ocells en un camp de girasols de Peralada (Alt Empordà). Eren de les anomenades ‘japoneses’, que són indetectables pels ocells, i estaven força carregades. Quan els agents del Seprona les van desmuntar hi havia un centenar d’aus enganxades (caderneres, passerells i verdums, majoritàriament) i 10 ja havien mort ofegades o de set.

Això és una xarxa japonesa. Departament de Medi Ambient i Habitatge
Això és una xarxa japonesa. Departament de Medi Ambient i Habitatge

Diu l’agent del Seprona que les va trobar, Sergio Villanízar, que la majoria de furtius són gent “de l’entorn de Barcelona”, on aquest sector mou molts diners. De què estem parlant? Si prenem com a referència les ofertes de compravenda que podem trobar fàcilment a internet, el negoci no hauria baixat dels 2.000 €. He trobat caderneres per preus que van dels 25 € a 150 €.

Segons l’agent de la Guàrdia Civil de Figueres, aquests furtius “solen anar de dos en dos, paren les xarxes, es situen a una distància prudencial i si detecten presència del Seprona o els Agents Rurals, fugen”. És a dir; saben dir missa.

Va ser una trucada la que va alertar d’aquestes xarxes a Peralada però, tot i les referències que tenien, va costar trobar-les perquè estaven molt amagades i difícilment eren detectables si no s’explora el terreny a peu.

Feien una desena de metres, estaven situades a un parell de metres d’alçada i van haver de tallar-ne bona part per anar alliberant, un per un, els animals que hi havia enganxats. Segons Villanízar, en aquesta època de l’any n’hi ha prou amb un parell d’hores perquè un ocell atrapat mori ofegat –s’hi emboliquen cada cop més quan intenten escapar-se- o de set, víctimes de la forta calor.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s