La transformació de Ràdio Liberty… es desencalla definitivament?

La Fundació Mar ha donat més detalls del seu projecte Aquam, que preveu convertir els terrenys de l’antiga Ràdio Liberty en un centre d’experimentació medioambiental al voltant de l’aigua. Diuen tenir una concessió per 50 anys i han donat a conèixer algunes de les empreses que han d’aportar els 9 milions d’euros que costa tot el projecte.

Imatge definitiva, segons el projecte. Imatge: Fundació Mar.
Imatge definitiva, segons el projecte. Imatge: Fundació Mar.

Empreses que -segons la Fundació Mar- són del calibre d’Abertis, COMSA EMTE, Hipra o Moventia entre d’altres. El projecte també porta el segell de la Generalitat i el Ministeri d’Agricultura, que ha donat el vist i plau a cedir l’espai de 38 hectàrees a primera línia de mar i en ple Parc Natural a la Fundació perquè hi comenci a edificar aquest espai al voltant de la bioeconomia, amb projectes mediambientals que han d’atraure –segons la Fundació- 2 milions i mig de visitants en 10 anys. Per això s’han d’invertir 9 milions d’euros i crear 100 llocs de treball.

Ja us avanço que em sobta molt que un projecte amb aquesta pinta no s’hagi presentat encara amb visita pastoral de polítics, visita guiada i croquetes i canapés per tokiski al final. Però ho anirem explicant fins que es concreti o caigui pel seu propi pes.

Imatge més o menys actual. Fundació Mar
Imatge més o menys actual. Fundació Mar

Entre els objectius que es plantegen hi ha crear energia amb aigua, amb el sol i amb el vent. Evidentment, tot el complex serà autosuficient energèticament i tindrà zero emissions.

Segons el projecte, entre aquest any i el vinent s’invertiran els primers 4 milions d’euros i la resta entre 2017 i 2018. TV3 ha informat avui que s’estava començant a muntar una tanca perimetral de fusta.

S’aprofitaran els 4500 metres quadrats d’estructures de l’antiga ràdio Liberty però deixant els edificis en la mínima expressió. Al projecte final desapareixen les tres cúpules que figuraven a les primeres entregues.

Les cúpules del projecte inicial. Imatge: Fundació Mar
Les cúpules del projecte inicial. Imatge: Fundació Mar

Les 33 hectàrees restants són dunes litorals que es conservaran.

Les antenes de Ràdio Liberty -amb les que es bombardejava amb propaganda occidental l’Europa de l’Est- es van tirar a terra el 2006 i des d’aleshores ha estat impossible donar un ús a aquest espai.

Anuncis

One thought on “La transformació de Ràdio Liberty… es desencalla definitivament?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s