Els neumàtics vells de les granges… niu de mosquit tigre

La guerra contra el mosquit tigre ha entrat a les nostres vides. Per ser més exactes, seria millor dir que hauria d’entrar a les nostres vides perquè resulta que la seva expansió és culpa nostra.

Els experts fa temps que ens recomanen revisar testos, galledes i tot tipus d’objectes que tenim a la intempèrie i que són susceptibles d’acumular petites quanitats d’aigua perquè són criaders d’aquest molest insecte i fa uns dies vèiem com es feien controls de cotxes a l’autopista perquè resulta que és un mosquit al que li agrada viatjar còmode.

Imatge que podem veure encara avui.
Imatge que podem veure encara avui.

Ara el focus es centra al món rural i, més concretament, a les granges. Ja sabeu que és i ha estat costum ensitjar en terrenys acotats per parets de ciment cobrint el menjar amb plàstic negre i enterrant-ho tot sota una muntanya de neumàtics vells que –acaliquà!- acumulen petites quantitats d’aigua quan cau un ruixat i que són –diu el Servei de Control de Mosquits de la Badia de Roses i el Baix Ter- autèntiques fàbriques de mosquit tigre.

Ho poden passar malament aquelles poblacions o cases que estan a prop de granges que utilitzin aquest sistema. Per això, des del Servei de Control de Mosquits es demana que, en la mesura que sigui possible, es vagi apostant per un nou sistema d’emmagatzematge.

La màquina d'ensitjar.
La màquina d’ensitjar.

La tecnologia ja existeix. Aquesta màquina que veieu a la foto fa una mena de butifarra amb el menjar i el fixa sense necessitat d’utilitzar neumàtics. De moment, hi ha poca gent que ho faci servir a les comarques de Girona.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s