Confiar en l’administració i quedar ‘cardat’

Els regants del Baix Ter se les prometien molt felices amb les ajudes que ha tret la Generalitat per millorar els regadius però -de moment- s’han quedat amb un pam de nas. Primer, perquè, excepte correcció sobre la marxa, no se’n podran beneficiar. I després, perquè resulta que no se’n podran beneficiar per culpa de la Generalitat.

fm_150721182245_Foto_reg_del_Moli_de_Pals

Resulta que un dels requisits per accedir a aquestes ajudes és que els projectes de millora que es presentin hagin superat la fase d’avaluació ambiental, un aspecte que han de complir la majoria d’obres d’envergadura. Doncs el projecte per fer la xarxa secundària de reg del Baix Empordà no ha passat aquest tràmit. I aquí ve el detall, no menor. El projecte per fer la xarxa secundària de reg l’han redactat els serveis tècnics del DAAM.

El president dels regants de la presa de Colomers i Mas Duran, Jordi Aulet, diu que des del Departament ja els han avançat que no hi podran optar. Aulet diu que si l’administració es va comprometre l’any 2008 a redactar els projectes, s’entén que inclou -també- superar l’avaluació ambiental. Intentaran arreglar-ho en una reunió que tenen prevista amb el Conseller però no les tenen totes.

Les ajudes en qüestió són de gairebé 14 milions d’euros a repartir entre 2015 i 2018. La Generalitat hi posa el 57% i la resta la Unió Europea.

Els regants del tram final del Ter ja fa un temps que disfruten de la canonada que porta l’aigua entubada des de Colomers fins a la desembocadura (costa 30 milions d’euros i els regants n’hauran de pagar el 30% a partir del 2026) però són molt pocs els que en poden treure el màxim rendiment perquè falta construir la xarxa secundària, la que ha de portar l’aigua canalitzada des de la canonada principal fins als camps.

Aulet diu que, sense aquesta xarxa, els objectius d’estalvi d’aigua que es van fixar durant l’última gran sequera no es poden complir.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s