La supervivència del sector lleter depèn de la “intel·ligència” de la indústria

El nou conseller d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, Jordi Ciuraneta, ha reconegut el que tothom sap; que la Generalitat poca cosa pot fer per ajudar a un sector lleter que s’ofega en el nou escenari de desaparició de quotes lleteres. No pot obligar a res a la indústria ni pot ajudar el sector perquè els diners els controla Madrid i, ara mateix, el Ministerio està més centrat en “ajudar a morir el sector a Galícia” que potenciar el català, on “s’han fet els deures”.

Jordi Ciuraneta, al mig. R.M.
Jordi Ciuraneta, al mig. R.M.

Més enllà d’intentar evitar la fallida tècnica de les explotacions punteres -que seria una catàstrofe, ha dit-, Ciuraneta creu que la supervivència del sector passa per la intel·ligència de la indústria làctica i els productors. Diu que està convençut que s’entendran. Jo no n’estic tant.

Parlant en plata, que tot depèn de si la indústria té ganes de pagar una mica més del que paga ara per evitar el tancament de les granges. Pel que es veu, fins ara no és així i, com ja vaig explicar, la cua per entrar a Llet Nostra és llarga.

El sector fa temps que denuncia que amb el que li paguen pel litre de llet no fa números i que, per aquest camí, moltes granges hauran de tancar durant el 2016. El conseller d’Agricultura, Jordi Ciuraneta, no ha volgut especular sobre quantes granges poden deixar de munyir (ara en tenim menys de 300) però sí que ha dit que serà un “any de patiment”.

Anuncis

2 thoughts on “La supervivència del sector lleter depèn de la “intel·ligència” de la indústria

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s