Números molls

La plataforma Aigua és Vida diu que transvassar aigua del Ter cap a Barcelona és més barat que abastir-se de dessaladora perquè l’administració no paga les compensacions pel dany ecològic que suposa buidar el riu. És a dir –asseguren- no tenir en compte això a l’hora de descartar l’aigua de mar per motius econòmics és fer trampes.

Aigua és Vida ha fet números i xifra el que hauria de pagar l’administració com a compensació pel dany ecològic que suposa treure cabal del riu per portar-lo a l’àrea metropolitana de Barcelona en uns 60 milions d’euros (a raó de 0’36 €/m3, segons consta en el document que regula el transvassament).

El riu Ter a Girona

Dani Boix, portaveu de l’Associació de Naturalistes de Girona, diu que afirmar que abastir l’àrea metropolitana de Barcelona amb aigua de dessaladora és molt més car és faltar a la veritat perquè no es repercuteix a la factura del transvassament aquests 60 milions anuals.

Sense anar més lluny, diu la plataforma que l’últim any, Acciona ha transvassat 9’2 hectòmetres cúbics de més i que això sol ja suposa un dany ambiental valorat en més de 3 milions d’euros.

La plataforma acusa l’ACA d’opacitat (diu que hi ha documentació que, o ha desaparegut de la web o costa molt trobar-la com el compromís de retorn del cabal del Ter adoptat el 2007) i ha decidit presentar denúncia al Síndic de Greuges i a l’Oficina Antifrau de Catalunya.

Aigua és Vida ha presentat una segona remesa d’al·legacions al Pla de conca fluvial de Catalunya 2016-2021, que regula els recursos dels rius. Hi ha molta lletra petita però, en síntesi (i, a més del cabal del Ter i la opacitat), qüestionen alguns criteris d’assignació i reserva de recursos hídrics, els d’atorgament de concessions i autoritzacions o la gestió dels sistemes de sanejament.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s