AP-7 | 2.000 cotxes més al dia que un any enrera

Cada dia passen pel tram gironí de l’autopista 2200 cotxes i 400 camions més que un any enrera. Són dades del Ministeri de Foment que situen el trànsit actual de l’AP-7 a nivells de 2010 o 2011. Tot i que les xifres fan referència als 100 kms llargs que hi ha entre Montmeló i La Jonquera Abertis ho atribueix a l’augment del nombre d’entrades i sortides que han aparegut a l’àrea urbana de Girona els últims anys i al fet que els camions no poden circular per l’N-II.

autopista2De gener a juliol han circulat diàriament pel tram gironí de l’AP-7 32.200 cotxes. Són un 7’4% més que el mateix període de l’any passat i un 11% més que fa dos anys.

També segueix augmentant el nombre de camions. Les xifres de gener a juliol de 2015 són un 4% superiors a les del mateix període de 2014 i un 20% a les del mateix període del 2013. Cada dia hi circulen més de 10.500 vehicles pesants.

Segons Abertis, hi ha més d’un factor que explica aquest repunt del trànsit. L’increment de camions s’explica directament perquè des del mes d’abril del 2013 tenen prohibit circular per l’N-II.

En el cas dels cotxes, la concessionària recorda que en dos anys s’han obert tres accessos nous a l’entorn de Girona –Girona Oest, Fornells i Vilademuls– i això, diuen, ha canviat la mobilitat de la zona.

És a dir; més cotxes utilitzen el tram gratuït per moure’s a l’entorn de Girona mentre que abans utilitzaven altres carreteres.

Un altre factor que no descarta la concessionària és que s’ha superat la part més crua de la crisi perquè el trànsit també està pujant en els altres dos trams catalans d’AP-7.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s