No s’ampliarà la carretera que creua els Aiguamolls

Insòlit. La Generalitat ha tombat el projecte de la Diputació de Girona per ampliar la carretera que creua els Aiguamolls de l’Empordà; més coneguda com la carretera dels tres ponts. I ho ha fet argumentant el mateix que les entitats ecologistes que s’hi oposen.

Diu Territori i Sostenibilitat que les normes del Parc només permeten “obres de manteniment” que “comportin una menor afectació” i que el que pretenia fer la Diputació era massa ambiciós i “comportaria un augment de la intensitat del trànsit i de la velocitat dels vehicles”, cosa que “incrementaria el risc de mortalitat per atropellament de moltes espècies”.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAÉs, exactament, el mateix discurs que han fet servir entitats ecologistes com la IAEDEN per oposar-s’hi frontalment. La seva portaveu, Bàrbara Schmidt, celebra “que la Generalitat hagi arribat a la mateixa conclusió” i recorda que ells plantegen una millora de la capa asfàltica actual de la carretera -que, reconeixen, està deteriorada- i una millora de la senyalització.

L’administració recorda que la carretera que comunica Castelló d’Empúries i Palau-Savardera transcorre íntegrament a dins del parc per espais d’abredes, salzedes i altres boscos de ribera de la Mugueta i del rec dels tres ponts que són d’interès i que estan inclosos a l’inventari de zones humides de Catalunya.

Si el projecte de la Diputació tirés endavant, afegeix la Generalitat, espècies com el bitó, el turó, el martinet ros, el gaig blau i el xoriguer petit estarien en perill així com la llúdriga, entre d’altres.

Arribats a aquest punt la pregunta és clara: -En què pensaven a la Diputació quan van presentar el projecte? Quan aquest mes d’agost hi va haver accions reivindicatives en contra del projecte el president de la Diputació, Pere Vila, va dir que les obres només afectaven un 11% del tram, que la inversió rondava el milió d’euros i que els treballs s’executarien amb màxima cura.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s