Puja pírrica de sous… però puja

La xifra no és per tirar coets, ja sabem que les estadístiques no ensenyen la crua realitat però ja és alguna cosa. Després de molt temps de contenció de salaris, els convenis col.lectius comencen a recollir puges de sou per sobre de l’1%. No gaire, però per sobre. Els sindicats admeten que la situació millora a poc a poc però diuen que la recuperació econòmica encara no ha arribat a les butxaques de les classes populars.

nominaSegons el Ministeri de Treball, en el que portem de 2015 s’han firmat una desena de convenis col·lectius a les comarques de Girona que han afectat gairebé 37.000 treballadors i l’increment mitjà dels sous ha superat l’1%.

Es confirma, d’aquesta manera, una tendència que, en alguns sectors, ja es va començar a donar l’any passat. El secretari general de Comissions Obreres a la demarcació, Bartomeu Compte, diu que “fins a mitjans d’any els empresaris es negaven a pactar pujades per la inèrcia que portaven de la reforma laboral” però adverteix que després de l’acord firmat entre patronal i sindicats, han afluixat una mica.

Segons Compte, la percepció que tenen els empresaris “és que el més cru de la crisi ja ha passat” però això no vol dir –recalca- que aquestes puges siguin suficients. Creu que els sous encara han de créixer més perquè la recuperació arribi també al consum però està esperançat que això es comenci a veure el 2016.

Dels 10 convenis tancats aquest any, 6 han estat en empreses i han afectat 460 treballadors i els altres 4 han estat sectorials i n’han afectat 36.422. L’any passat, per aquestes mateixes dates s’havia firmat un conveni més però havien afectat la meitat de treballadors. El promig d’increment salarial a comarques de Girona és superior a la mitjana catalana i a qualsevol de les altres tres demarcacions.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s