Les confraries de Girona ja venen elles mateixes el 15% del peix que pesquen

Les confraries de les comarques de Girona ja venen directament entre el 10 i el 15% del peix que pesquen. És una quantitat petita però suficient, segons el sector, per poder subsistir. Algunes, com la de Roses, fins i tot venen fumet i sèpia amb pèsols.
gambes vermelles port palamosLes confraries s’agrupen en dues marques. Port de Blanes dóna sortida al seu peix i també en ven d’algunes localitats del Maresme. Pescadors de Roses comercialitza el seu i el de Palamós, Sant Feliu, Llançà, L’Estartit i l’Escala.

Del volum total del peix que es pesca, les confraries en venen directament a grans superfícies, restaurants o al particular aproximadament el 12%. Eusebi Esgleas, president de les confraries de comarques de Girona, diu que “això que pot semblar poc permet a les confraries seguir subsistint sense haver de pujar la quota als vaixells”.

Esgleas diu que compren “igual que qualsevol altre comprador, amb comandament”, que aquest peix el tenen “pràcticament tot venut abans de comprar-lo” i que després hi carreguen l’IVA, un percentatge per Ports de la Generalitat i un altre per la confraria.

Segons el màxim responsable de les confraries de Catalunya, el percentatge que venen del que es pesca a la tarda mai supera el 15%, cosa que sí que passa amb més freqüència al matí. Pescadors de Roses també comença a introduir-se en els plats pre-cuinats i, a part de peix, ven fumet, sèpia amb pèsols o pop.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s