La Generalitat encarrega la restauració de dues sorreres

Els que viviu en pobles que tenen pedreres i sorreres ja ho sabeu. La caiguda de la construcció ha deixat molts punts de les comarques de Girona plens de cràters dels que ningú se’n fa responsable. En alguns casos, les empreses que gestionaven aquelles zones d’extracció d’àrids ja no existeixen i ningú afronta el porcés de restauració de l’espai (que s’ha de fer, per llei, un cop s’ha acabat l’activitat) i, en d’altres, es va mantenint un mínim de trànsit de camions per retardar l’assumpte.

La pedrera.Gencat
La pedrera.Gencat

Avui la Generalitat ha demostrat que, en alguns casos, està disposada a agafar el toro per les banyes i ha anunciat que encarrega la restauració de dos d’aquests cadàvers situats a prop del Fluvià en uns terrenys que estan molt a prop d’una zona de meandres de valor ambiental.

Es tracta d’una zona d’extracció al paratge dels Comuns, entre Garrigàs i Palau de Santa Eulàlia, i una planta de tractament d’àrids i unes basses per contenir lixiviats (líquids) de Sant Mori que estan abandonades des del 2010 i que pertanyen a una empresa que va fer fallida, Àrids Transformats S.L.

Zones extractives a tocar del Fluvià entre Sant Mori i Palau.
Zones extractives a tocar del Fluvià entre Sant Mori i Palau.

El pressupost de licitació dels treballs és d’aproximadament 600.000 €. Una part servirà per acabar d’enterrar el forat del paratge dels Comuns, plantar-hi vegetació a sobre i arreglar els camins i amb la resta es desmantellarà la planta de tractament i les basses de Sant Mori i es repararà l’entorn.

Aquests treballs, que han de començar abans d’acabar l’any, s’han de pagar amb les fiances que va dipositar l’empresa quan va començar l’activitat i la resta ho assumirà la Generalitat. Després intentarà cobrar-s’ho embargant l’empresa.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s