L’exportació de fusta de Girona es multiplica per dos en cinc anys

L’exportació de fusta i derivats s’ha multiplicat per dos a les comarques de Girona els últims 5 anys. Bàsicament és biomassa, estella i fusta de paper i el destí és, sobretot, Itàlia i, cada cop més, França.

Segons dades del departament de Duanes, el 2010 es van exportar 109.251 tones de fusta i derivats i això va generar un volum de negoci de gairebé 12 milions d’Euros. L’any passat es va tancar amb 213.451 tones i més de 22 milions d’Euros. Els números d’aquest any es mantenen alts.

Font: Duanes.
Font: Duanes.

Durant els últims cinc anys, el creixement del pes del mercat exterior ha estat constant, bàsicament, per l’augment de vendes al sud de França, que se suma a la tradicional demanda d’Itàlia.

El responsable tècnic del Consorci Forestal de Catalunya, Josep Maria Tusell, diu que Itàlia és comprador d’estella i que a França, el que tira més és la pasta de paper però que augmenta la demanda de fusta per combustible.

I aquestes vendes de fusta per generar electricitat a França es podrien disparar perquè el gegant energètic E-On acaba de comprar una antiga central de carbó a la zona de Marsella per passar-la a biomassa. Això podria augmentar l’exportació en unes 60.000 tones, diu Tusell.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s