Oli d’una “gran anyada”

La producció de la Denominació d’Origen Protegida (DOP), Oli de l’Empordà de 2015 -la primera des que té reconegut el segell de qualitat de la Unió Europea- tornarà a estar per sota de la mitjana. Si l’any passat la merma va ser per culpa de la mosca negra, aquest any ha estat pel mal temps durant la floració i la forta calor de després. Afortunadament, els seus responsables diuen que la qualitat no se n’ha ressentit.

 

oli-emporda-15
Dissabte, presentació al Mercat del Lleó

Els responsables de la DOP calculen que es produiran uns 4 milions de quilos d’oli; més o menys la mateixa quantitat que l’any passat però un 20% menys del que seria habitual.

El seu president, Simó Casanovas, diu que el mal temps que va fer en l’època de la floració ja feia preveure que, per segon any consecutiu, no s’arribaria als 5 milions de quilos d’oli i que l’absència de pluges i la calor que va fer després ho van acabar de confirmar.

Menys oli, diu Casanovas, però d’una qualitat excepcional: “serà una anyada que es recordarà”.

L’Oli de l’Empordà té una forta base d’oliva de la varietat Argudell i també incorpora altres varietats com la Curivell, la Llei de Cadaqués i l’Arbequina.

Els productors es concentren a l’Alt i el Baix Empordà però també n’hi ha en 5 municipis del Gironès i en 3 del Pla de l’Estany. Des del mes de març forma part del grup d’aliments amb segell de qualitat de la Unió Europea.

Aquest dissabte l’oli nou es presentarà al Mercat del Lleó de Girona. Es podrà tastar amb pa de Km0.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s