Rip Deal, negoci mortal

Després de llegir això us mirareu els mobles dels hotels amb uns altres ulls. Comencem pel principi. Si teniu una casa o un objecte de molt valor que voleu vendre i se us presenten uns paios amb pinta de molt solvents però que volen pagar en efectiu, malfieu. Si resulta que us volen pagar amb bitllets de 500 euros, despengeu el telèfon. I si us diuen que també necessitarien canviar aquests bitllets grans o una part per d’altres de més petits, marqueu el número de la policia i dieu-los que esteu a punt de ser víctimes del que es coneix com ‘Rip Deal’, negoci mortal. 

Foto 01
S’utilitzen bitllets de 500 € bons i d’altres de falsos

En un hotel de Girona els Mossos acaben d’enxampar una banda de croates i romanesos que, mitjançant aquest mètode, haurien acumulat un botí que la policia xifra en no menys de 600.000 €. Els van detenir perquè un treballador de l’hotel (també us mirareu els recepcionistes diferent) va detectar que el comportament d’aquestes persones era sospitós i va trucar la poli.

Com funciona l’estafa? Consisteix en trobar les víctimes rastrejant ofertes de venta d’immobles i altres objectes de valor i presentar-se demostrant molta solvència però posant com a condició poder pagar en efectiu. Durant les converses també es deixa constància que és necessari canviar els bitllets de 500 € amb els que es farà la compra per d’altres de més petits per no aixecar la sospita del banc quan vagin a fer la transacció perquè els bitllets grossos solen ser molt rastrejats.

Qui ha de proporcionar els bitllets petits és la víctima. Els bitllets que li ensenyen inicialment són bons però els que li acaben entregant són falsos i el canvi es fa d’una manera molt sofisticada. En el cas de Girona, tenien un moble amb calaixos amb doble fons i modificat perquè a dins s’hi pogués amagar un element de la banda. I semblava que era de l’hotel!

Per què acaben els bitllets a dins del moble? Ensenyen i compten bitllets bons davant la víctima i li diuen que mentre compten els petits, és millor apartar-los de la vista dels curiosos posant-los, per exemple, al calaix del moble. En aquell moment, la persona que hi ha a dins fa el canvi i aquells bitllets que han entrat perfectament bons surten com a fotocòpies perfectes. No em negareu que hi ha gent molt burra i gent molt enginyosa.

La víctima de  Girona no ha aparegut i la policia diu que no solen presentar denúncia perquè, normalment, els diners que es remenen en aquestes operacions no estan declarats a hisenda.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s