L’aeroport de Girona continua morint lentament

Els primers dies de l’any nou són per fer balanços i un dels més esperats era el de l’aeroport. No tant per la incertesa de les dades com per constatar que aquesta instal·lació puntera s’està morint davant dels nostres nassos sense que ningú sembli fer-hi res.Vestíbul de l'aeroport

Ja sabíem que no s’arribaria als 2 milions de passatgers, una cosa mai vista des que Ryanair va posar les ales a Vilobí l’any 2003 (el primer any natural sencer va ser el 2004) però estava per veure si quedaríem més o menys lluny. I déu n’hi do! L’exercici es tanca amb 1.775.318 usuaris, un 17’8% menys que l’any passat i pràcticament un terç dels passatgers que hi havia fa tan sols 5 anys. El descens va començar el 2009 i es va agreujar quan es van obrir les portes d’El Prat a la companyia irlandesa.

evolucio mes a mes
26 mesos consecutius ‘perdent’ passatgers

Es tanca el pitjor any de la dècada i se n’enceta un altre que va camí de superar-lo perquè Ryanair -que s’ha quedat sola aquest hivern- segueix retallant destinacions a l’espera de rebre naus noves. Si l’hivern passat oferia 14 destinacions, aquest hivern són 13 i no hi ha cap connexió amb cap capital europea ni cap ciutat del Regne Unit al catàleg. Tampoc hi ha destins llaminers com Roma o París, per descomptat.

15 principals companyies aeroport
Com veieu, la Ryanairdependència és gairebé total

En comparació amb el balanç d’any, desembre surt prou ben lliurat amb un descens de, ‘només’ el 3’2%. Però estem parlant de 48.346 passatgers. És el 26è mes consecutiu perdent pistonada. Sí que ha tancat amb números verds la part de mercaderies. El volum transportat ha augmentat un 3’5% però els 95.914 kgs que s’han mogut des de Vilobí són engrunes.

Davant d’aquest panorama, les institucions continuen donant les culpes a Madrid, a qui acusen de no voler donar una gestió individualitzada des del territori. El director de l’aeroport, també  ha deixat de presentar les novetats de les temporades després de comprovar que cap dels seus bons auguris s’han complert.

L’únic bri d’optimisme l’aporta el delegat del govern a Girona, Eudald Casadesús, que confia que amb les dues noves companyies (menors) que començaran a volar des de Vilobí el pròxim estiu, la britànica Jet2 i la sueca Scanjet, es començarà la remuntada.

 

One thought on “L’aeroport de Girona continua morint lentament

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s