Endesa obté permís per desmantellar 64 torres d’una línia paral·lela a la MAT

Quan parlem del ‘trencaclosques de la MAT’ no estem fent cap metàfora; és la pura realitat. Avui el BOE informa, en aquest cas a Endesa, que té una peça més per col·locar. Ja té el vist i plau de la Generalitat per desmuntar 64 torres de la línia entre Juià i Figueres que va paral·lela a la MAT. Són els pals d’una línia de 16 kms que transcorre per Cervià de Ter, Viladasens, Bàscara, Camallera i Garrigàs.

De tota manera, això no vol pas dir que demà veiem els operaris serra elèctrica en mà. És un avenç sobre paper però imprescindible. El desmantellament real no podrà començar fins que Red Eléctrica -que és qui farà les obres que pagarà Endesa- tingui feta la subestació de la Farga, a Sant Julià de Ramis, i Endesa la seva a Santa Llogaia. Estem parlant de gairebé un any més d’espera.

mat3
Només es veuran aquestes torres, que no és poc. Foto: R.M.

El permís obtingut avui (alerta, porta l’adjectiu ‘previ’ enganxat i això vol dir que encara falta un altre tràmit per obtenir el ‘definitiu’) és el que permetrà treure del paisatge les torres d’aquest tram de 16 kms entre Cervià i Garrigàs de les que penja la línia de 132 kilovolts propietat d’Endesa que connecta el Baix Empordà amb l’Alt Empordà. L’objectiu final és que, en aquesta tram, tant la MAT com aquesta línia pengin de les mateixes torres.

Endesa ja ha obtingut la autorització administrativa prèvia però, com dèiem, qui ho executarà és Red Eléctrica i no començarà a desmantellar les torres prescindibles fins que no tingui acabada la subestació de la MAT de la Farga, a Sant Julià de Ramis, que fa de ròtula entre el tram de MAT que arriba des de Bescanó i el que marxa cap a Santa Llogaia.

L’inici d’obres d’aquesta subestació s’ha endarrerit per entrebancs apareguts en la tramitació però -diuen des de REE- està previst que comenci en aquest primer trimestre de 2016 i que s’acabi d’aquí a un any, aproximadament, coincidint amb la finalització del desmantellament de la primera tongada de torres (110) de línies menors que pengen de la MAT entre Vic i Bescanó. Calculen que tots aquests treballs aniran acompassats.

També caldrà que estigui feta la subestació d’Endesa a Santa Llogaia, on la companyia acaba d’obtenir, tot just ara, el permís d’obres municipal i resoldre alguns serrells del traçat a desmantellar al terme municipal de Bàscara. Els treballs s’acceleraran a partir d’ara, diuen des d’Endesa.

Tot plegat ens porta a principis de 2017. Mentrestant –no en dubteu- aniran sortint noves peces per col·locar.

Anuncis

2 thoughts on “Endesa obté permís per desmantellar 64 torres d’una línia paral·lela a la MAT

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s