Repunta el nombre d’empreses creades a Girona

Encara que queda molt per poder estar satisfets, el mantra diu que anem a millor i els números grossos ho corroboren. A les comarques de Girona hi ha 354 empreses més que un any enrera i donen feina a gairebé un 5% més de treballadors. Números en mà, el sector que més creix -en nombre d’empreses i treballadors- és el dels serveis però també pugen significativament la construcció i la indústria. Els empresaris diuen que ja estem creixent.

comercial-03-01

Segons dades del Ministeri de Treball, 2015 es va tancar amb 25.504 (+1’4%) empreses inscrites a la Seguretat Social que donaven feina a 196.418 persones (+4’7%).

Aproximadament dues terceres parts de les empreses i dels treballadors ‘guanyats’ són del sector serveis (+227 empreses i +6463 treballadors) però les dades ensenyen que hi ha un repunt important en la indústria i la construcció.

Ara mateix hi ha 28 indústries més que un any enrera i més de la meitat de les que s’han creat a Catalunya han nascut aquí. El nombre de persones que treballen a la indústria també ha pujat un 3% (+1163 persones) i la mitjana de les plantilles és de 17’6 treballadors (+0’3% que el 2014).

El president de la patronal FOEG, Ernest Plana, diu que el sector no té dubtes; estem “amb escenari creixent”. Segons Plana, aquells empresaris que tenien “tancats en una caixa projectes i il·lusions, els han començat a sortir”.

El repunt es dóna en tots els sectors, diu Plana, porta associat la creació de llocs de treball però admet que les condicions d’aquests llocs poden millorar.

També hi ha 108 empreses més que un any enrera al sector de la construcció i un 9’4% més de treballadors (+1169) però aquí la dimensió dels negocis (tot i que ha pujat una mica) és molt més petita; 4’4 treballadors per empresa.

L’únic sector que ha anat enrera és l’agrícola. Hi ha 9 empreses menys donades d’alta a la Seguretat Social però les que han quedat han augmentat la contractació de treballadors (+70 treballadors).

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s