El tren entre Girona i el Maresme no millora números el 2015

tren a st jordi
Tren de rodalies parant a Sant Jordi Desvalls. Foto: R.M.

La nova línia de rodalies que connecta les comarques de Girona amb el Maresme (RG1, que es complementa amb l’R11) no acaba d’arrencar. El 2015 va transportar una mitjana de 1.751 passatgers al dia. Són dades corresponents al primer any complet des que es van desplegar.

En termes absoluts, els 430.000 usuaris transportats l’any passat són més que els 391.000 de 2014 però hem de tenir en compte que l’estrena es va produir a finals de març de 2014 i que, per tant, la divisió de 2014 s’ha de fer per 9 mesos. Si feu els càlculs, la mitjana de passatgers al dia de 2014 va superar els 2.100 diaris. Són uns 350 més per dia que el 2015.

Segons els números facilitats pel Departament de Territori i Sostenibilitat, el mes amb més activitat va ser octubre, amb 1.910 passatgers de mitjana, i el que menys, febrer, amb 1.503.

mitjanaQuè ha passat?

El secretari d’Infrastructures i Mobilitat, Ricard Font, no fa una lectura negativa de les xifres. Admet que el principal fre és la fiabilitat d’un sistema que no controla absolutament la Generalitat però pensa que quan això es pugui solucionar (quan?), les rodalies s’acabaran consolidant com un mitjà de transport còmode per moure’s entre el Maresme i Girona. També reconeix que hi ha mancances en moltes estacions (il·luminació, accessibilitat, confort…).

Malgrat tot, Font creu que aquesta connexió té raó de ser i encomana al món local a fer “un esforç” de difusió del servei. Especialment, quan les principals ciutats organitzen esdeveniments especials que t’obliguen a menjar-te el cotxe amb patates. Sé que tots teniu ‘Fires’ al cap.

Jo que en sóc usuari habitual i sempre que puc, el recomano, em permeto posar-hi cullerada. Les dues excuses tipus que em donen per no agafar el tren són:

  1. Para un tren cada hora? (estacions petites) – Confirmat, falta difusió per part dels Ajuntaments

  2. Però si no van mai a l’hora! -Confirmat, té un problema de fiabilitat

El 2016 els horaris no es tocaran i seguirà havent-hi servei de cap de setmana només els mesos d’estiu.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s