Les obres de la línia de 110kv entre Juià i Bellcaire ja poden començar

Endesa ja té el permís per fer, en teoria, l’última gran línia elèctrica que -segons els experts- feia falta per garantir el subministrament de la Costa Brava. És un traçat de 19 kms que unirà Juià amb Bellcaire amb una línia de 110 kilovolts; considerada d’alta tensió. Té un pressupost de 4’3 milions d’€ i haurà d’estar feta d’aquí a dos anys.

1441800984_170765_1441801162_noticia_normal

https://www.flickr.com/photos/gaelx/ / gaelx (creative commons)

Quan aquesta línia estigui en peu, el subministrament de la Costa Brava estarà garantit per 3 línies d’alta tensió diferents i la qualitat del servei -diu Endesa- millorarà perquè s’evitarà els traçats actuals de fins a 30 kms de les línies de 25 kilovolts per enllaçar les subestacions de Juià, Palafrugell i Castell d’Aro.

La nova línia anirà de Juià a Bellcaire passant per Sant Martí Vell, Sant Joan de Mollet, Flaçà, La Pera, Foixà, Ultramort, Verges i La Tallada. Tindrà gairebé 19 kms de longitud i 74 torres que estan preparades per aguantar els cables d’una línia de 132 kv. Per si fes falta.

Entre Flaçà i Bellcaire assumirà els cables d’una línia de 25 kilovolts amb la que comparteix gairebé 3 kms de traçat i s’eliminaran 12 de les torres que ara l’aguanten.

El pressupost de l’obra és de 4’3 milions d’euros i segons el Departament d’Empresa i Ocupació, ha d’estar acabada d’aquí a dos anys. La tramitació ha durat 5 anys i hi ha més de mil finques afectades.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s