L’energia de la MAT es podrà distribuir per l’Alt Empordà i la Garrotxa el 2017

Endesa ha començat la construcció de la subestació de Santa Llogaia. És una instal·lació que ha de servir perquè la MAT -aquesta obra faraònica d’un alt impacte visual que creua les comarques de Girona- no només serveixi per rebre o enviar energia a França.

S’aixecarà al costat de la que Red Eléctrica -la promotora de la MAT- té en aquest municipi a tocar de Figueres i serà on es convertirà els 400 kv de la MAT a 132 kv per poder fer arribar aquesta energia -tornada a transformar a la baixa- als municipis de l’Alt Empordà i una part dels de la Garrotxa.

subestacio MAT
La subestació d’Endesa va al costat d’aquesta

Una subestació que farà de ròtula entre les subestacions que Endesa ja té a Figueres i Serinyà (on arriba una línia de 132 kv que ve d’Olot) i les de Juià i Torrevent, al sud. En aquest cas, a part de poder enviar energia cap al Baix Empordà si fes falta, és un requisit imprescindible per poder desmuntar les 64 torres que aguantan una línia que ara ja penja de les torres de la MAT.

El cost de l’obra és de 9 milions d’euros, els trenalls duraran més d’un any i diu Endesa que haurà d’estar en funcionament el primer trimestre del 2017. S’hauria d’haver construït abans però Urbanisme no va donar el vist i plau al projecte fins a finals del 2014 i Santa Llogaia no va donar el permís d’obres fins ara.

 

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s