La calor obliga a avançar els tractaments antimosquits

Aquesta tardor benigna i eterna en la que estem instal·lats té conseqüències a tots els nivells. També en la lluita contra el mosquit, que s’ha avançat un mes.

El Servei de Control de Mosquits de la Badia de Roses i el Baix Ter va començar els tractaments amb productes biològics a les zones d’aiguamolls de l’Alt i el Baix Empordà a finals de gener per evitar que el mosquit d’aiguamolls no ens amargui l’existència abans de què acabi el mes de febrer. En condicions normals, no apareix fins a finals de març o principis d’abril.

ridP8020.jpg_20081261561_ridP8020
http://www.naturamediterraneo.com

L’Aedes Detritus –això és el que posa al seu DNI- té un cicle larvari molt més llarg del que és habitual -que sol durar una setmana o quinze dies- perquè les femelles posen ous quan les zones inundables s’omplen d’aigua, a la tardor, i els mosquits acaben sortint a finals de març o principis d’abril.

Aquest any, però, degut a les altes temperatures en podríem començar a tenir a finals de febrer, segons explica la Sara Vergonyós, tècnic del Servei de Control de Mosquits de la Badia de Roses i el Baix Ter.

Diu que és un especímen que es concentra només en les zones humides –Aiguamolls de l’Empordà, Baix Ter, etc- que és petit però especialment empipador perquè és molt “picador”.

No és la primera vegada que els tractaments s’han d’avançar i aquests avançaments cada vegada són més freqüents.

Anuncis

One thought on “La calor obliga a avançar els tractaments antimosquits

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s