Repunta el furtivisme

Es dispara el furtivisme a les comarques de Girona. El nombre de delictes relacionats amb la caça d’animals protegits, al caça o pesca en zona protegida o la utilització de mètodes de caça no permesos es va multiplicar per tres el 2015.

Els Agents Rurals van posar 11 denúncies per delictes contra la flora, la fauna i els animals domèstics el 2015. Són 7 més que el 2014 i representen gairebé la meitat de les 23 denúncies que es van imposar durant tot l’any. En els últims 5 anys, mai n’havien posat tantes. El 2011 es va registrar la xifra més alta de la sèrie amb 6 atestats.

ad985ce9-2508-4f59-af43-7193008d175d
Imatge d’arxiu. Gencat.cat

El cap dels Agents Rurals a les comarques de Girona, Ignasi Dalmases, diu que la majoria d’expedients són per utilitzar mètodes de caça no permesos com llaços o xarxes o per abatre animals que estan protegits. I diu que l’augment es deu, també, a què s’ha creat una unitat específica per perseguir aquests tipus de delictes.

També van obrir 5 atestats per incendis forestals, 2 més que el 2014. Malgat tot, Dalmases reconeix que els últims anys han detectat un augment de consciència en aquesta matèria. El 2012, sense anar més lluny, es van obrir 13 expedients i l’any abans, 8.

En canvi, hi ha hagut un descens del nombre d’infraccions relacionades amb construccions il·legals. Només se n’han detectat 3, lluny de les 16 de l’any 2011. L’any passat van ser 5. Per primer cop en cinc anys no s’han detectat nous abocaments il·legals.

Ens hem de remuntar a 2012 per trobar una xifra superior. Aquell any se’n van posar

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s