El Baix Empordà recull firmes contra el senglar

Fins ara només era una queixa dels pagesos i dels conductors afectats però, al Baix Empordà, la lluita contra l’expansió del porc senglar ja és cosa de tots.

Els 36 municipis d’aquesta comarca i també 4 del Gironès col·laboren en una recollida de firmes per tenir massa crítica suficient per presentar-se davant la nova consellera d’Agricultura, Meritxell Serret, i demanar més mitjans per frenar l’expansió d’aquest animal que causa danys en camps i conreus i que també està al darrera de molts accidents.

5709536336_3794f79f51_z
Foto: Ferran Pestaña (CC)

Qui ho lidera és l’Ajuntament de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura, el que té més terme municipal de tota la comarca -100 kms- i que està a tocar d’un dels nuclis que són refugi d’aquest ungulat, les Gavarres.

El seu alcalde, Salvi Casas, reconeix que les colles de caçadors fan tot el que poden, amb batudes constants gairebé tot l’any, però que, malgrat tot, el nombre d’animals segueix pujant i, cada cop més, no té cap tipus de mania amb anar a buscar el menjar allà on faci falta.

Casas diu que les batudes especials en les que hi participen Agents Rurals i caçadors –algunes nocturnes- han donat molt bon resultat i creu que n’hi hauria d’haver més (el problema és que són molt cares).

Casas creu que ha arribat el moment de demanar a l’administració que, encara que tècnicament no pugui ser considerada una plaga (perquè no afecta a tot arreu igual), ha de ser tractada com a tal i posi els mitjans necessaris.

També demanen màxima agilitat a l’hora de concedir permisos per caçar en llocs restringits com per exemple els camins.

Casas diu que, a part dels danys a l’agricultura, no són menors els estralls que causen a la circulació. Un estudi revela la seva incidència a la c-66 que creua la comarca però hi ha accidents relacionats amb senglars en gairebé tots els municipis.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s