Ja ens podem divorciar

La crisi ha estacat a una trista existència moltes parelles que ja fa temps que no s’estimen… i ara que comencen a sortir els números (no per tothom ni en la mateixa proporció) sembla que s’ha obert la veda. Per primera vegada en cinc anys el nombre de divorcis ha anat a l’alça a les comarques de Girona.

I ha pujat molt; un 22% el 2015. I les separacions (un pas intermig) un 40%. Però que encara no lliguem els gossos amb llangunisses també ho trobem a l’estadística de divorcis; el 2006, just abans del pet de la crisi n’hi va haver 2.200. És a dir, seguiran augmentant.

anell

Des del 2010, la xifra de divorcis havia anat a la baixa coincidint amb els pitjors anys de la crisi però l’any passat es va trencar la tendència. Segons dades del Consell General del Poder Judicial, el 2015 es van firmar 1925 divorcis, 353 més que el 2014. També hi va haver 104 separacions, 30 més que l’any anterior. Són xifres que confirmen la tendència a l’alça dels últims tres anys.

Dos de cada tres divorsis van ser consensuats. En canvi, en el cas de les separacions, el 78% van ser acordades.divorcis

El president de la comissió de persones i família del col·legi d’advocats de Girona, Josep Viella, diu que l’incipient sortida de la explica els números i creu que, veient el descens de divorcis que hi va haver entre 2010 i 2015, tot fa pensar que la tendència a l’alça iniciada l’any passat s’allargarà uns anys.

Amb tot, les xifres encara estan lluny de les que hi havia l’any 2006, just abans de l’esclat de la crisi. A part dels 2.200 divorcis, també hi va haver 260 separacions.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s