Carretera i manta

A les comarques de Girona hi ha més d’un miler d’empreses per les que l’exportació ha deixat de ser un recurs puntual per sortejar la crisi del mercat intern.

En concret, segons dades facilitades per la patronal de la petita i mitjana empresa, Pimec, hi ha 1.100 empreses de la demarcació que fa quatre anys o més que ja exporten d’una manera regular. L’any passat van ser 3.300 les firmes que van vendre fora de les nostres fronteres.

11973973744_60fb70e8ca_z
Imatge CC

Són firmes de sectors com l’agroalimentari, el de la producció de maquinària i les relacionades amb la indústria farmacèutica o la química.

El president de Pimec Girona, Pere Cornellà, diu que exporten més les empreses mitjanes que les petites o les micro però creu que és un símptoma inequívoc que el gen exportador ja està completament instal·lat.

Diu Cornellà que el principal mercat és Europa i, en especial, França encara que també s’està buscant l’obertura a l’Europa de l’est, el sudest asiàtic i sudamèrica. De tota manera, adverteix, fora d’Europa la inestabilitat sociopolítica dificulta una feina que és de molt llarg recorregut.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s