Comencen a tramitar l’ampliació de l’abocador de Pedret i Marzà

L’abocador de Pedret i Marzà està arribarà al seu límit a finals de 2017 i el Consell Comarcal de l’Alt Empordà ja ha començat els tràmits per ampliar-lo i allargar el funcionament 20 o 25 anys més. És una ampliació prevista amb l’Agència de Residus de Catalunya, diu el conseller de Medi Ambient, Josep Maria Cervera, que comença a caminar administrativament ara per casar el final de la vida útil de les instal·lacions actuals amb els dos nous ‘forats’ que s’hi faran.

pedret i marza.jpg
L’abocador està situat a l’est de l’N-260.

En concret, segons el BOP, el Consell ha aprovat aquest mes de març el projecte bàsic d’ampliació i el projecte executiu de l’abocador. El primer té un pressupost de 7.941.967 € i el segon 3.678.534 € que assumeix d’Agència.

Segons Cervera, els tècnics calculen que l’actual abocador -que ocupa unes 33 Ha– arribarà al límit de la seva capacitat a finals de 2017 i el que ara es comença a tramitar ha d’estar fet per aquelles mateixes dates.

Des de l’estiu també hi ha en marxa la construcció d’un centre de tractament de residus que evitarà que l’orgànica s’hagi de portar a tractar a la Garrotxa com passa ara.

Cervera diu que aquests obres no significaran un augment del cost de la taxa d’escombraries.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s