L’aeroport de Girona revifa per setmana santa

L’aeroport de Girona ha tornat a millorar registres per segon mes consecutiu. El mes de març hi va haver un 10’1% més d’usuaris que el març del 2015 tot i que hi ha hagut menys vols i freqüències que l’any anterior. Els números no són per tirar coets ni Ryanair ha canviat la seva actitud cap a Girona però sí que permeten afirmar que, com a mínim, els avions van més plens. És a dir, hi ha més gent que vola. El sector turístic de la ciutat de Girona admet que s’està notant tot i que és aviat per afirmar que hi ha un canvi de tendència.

500_0_1712038_21274
http://www.girona-airport.cat

El mes de març van passar per l’aeroport de Girona 76.810 usuaris. Són 7.046 persones més que el mateix mes de l’any anterior –és a dir, registres molt baixos- tot i que hi ha hagut un 3’4% menys d’enlairaments i aterratges perquè aquesta campanya d’hivern Ryanair va oferir una destinació menys que l’anterior.

Si febrer ja va tenir un 6’6% més d’activitat i març un 10’1% això vol dir que, en l’acumulat del que portem d’any, 2016 està sent millor que 2015; un 4’9%. Per tornar-ho a traduir en turistes, estem parlant de 8.210 persones més en tres mesos, de les quals, molts no van posar ni un peu a Girona.

Malgrat tot, el president de l’associació d’hostaleria de Girona, Josep Carreras, diu que sí que estan notant alguna cosa; un increment difícil de quantificar ara mateix però, en tot cas, molt menor que aquest 10% que ha tingut l’aeroport el mes passat.

Carreras recalca que s’haurà d’esperar a conèixer els números d’abril per fer la comparativa perquè aquest any la setmana santa ha caigut una mica abans.

També adverteix que és evident que aquest augment de turistes es produeix malgrat Ryanair perquè, recorda, no ha pas augmentat ni la freqüència de vols ni el nombre de destinacions; al contrari.

Carreras creu que s’està notant que Girona ha fet un esforç per diversificar la procedència dels seus visitants organitzant activitats constantment i també està passant que hi ha més gent que torna a estar disposada a viatjar.

El que no ha canviat és la depenèndia de l’aeroport de Ryanair, que cada cop és major. Els 3 primers mesos de l’any, el 96% dels passatgers els ha portat la companyia irlandesa. En l’època que l’aeroport s’acostava als 5 milions d’usuaris, el pes de Ryanair no superava de gaire el 90%.

168.509 passatgers dels 175.778 que han passat per l’aeroport de Girona el primer trimestre de l’any ho han fet amb Ryanair. El segon operador que més persones ha transport és Iberotour: 2.115. Està tot dit.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s