Cassà posa números a l’eficiència energètica

Cassà de la Selva acaba de demostrar empíricament que aplicar la tecnologia per ser més eficients energèticament té premi. I no menor. L’Ajuntament acaba d’estalviar-se 12.314 € de la factura energètica de tot un any del Centre Cultural Sala Galà.

La rebaixa s’ha aconseguit ajustant els sistemes de calefacció/fred a les necessitats dels usos i limitant els consums en hores improductives com les nits o els caps de setmana.

1461149194_487023_1461149290_noticia_normal
Centre Cultural Sala Galà. Foto: Aj. Cassà de la Selva

Però el canvi de costums no s’ha fet a ull. Un sistema de monitorització (DEXCell) ha donat la pauta. Mitjançant medicions de consum real cada 15 minuts, els tècnics han obtingut una radiografia perfecta que ensenyava on hi havia la ‘fuita’ i amb una “petita inversió” en els equips de fred els resultats han estat espectaculars.

Comparant 2014 (climatització a cegues) i 2015 (climatització monitoritzada), el consum de Kw ha caigut un 32% i la factura s’ha reduït un 36%. És a dir, de 34.000 € de factura s’ha passat a menys de 22.000 €. El resultat també ha tingut conseqüències positives pel medi ambient perquè les reduccions de CO2 han baixat un 34%.

L’alcalde, Martí Vallès, diu que el cost de l’equip de monitorització estarà amortitzat en, com a màxim, dos anys i avança que ja han començat a posar sensors en una altra instal·lació municipal de gran consum com és la piscina. També s’està obtenint una rebaixa de costos energètics substituint els fluorescents per llums LED.

Vallès diu que estar adherits al Pacte d’Alcaldes per combatre el canvi climàtic vol dir fer coses com aquestes. Tampoc amaga que, en moments d’estretor pressupostària “obtenir estalvis de 12.000, o 20.000 o 25.000 euros suposen uns diners que serveixen per cobrir necessitats”.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s