Els apicultors han caçat el triple de vespes que l’any passat

1463055890_060822_1463055958_noticia_normal
Una vespa asiàtica capturada per Abellaires Empordanesos

Aquesta és una de les últimes vespes asiàtiques mare caçades per apicultors de les comarques de Girona, concretament per Abellaires Empordanesos. Els últims dos mesos n’han enxampat una seixantena, el triple que ara fa un any per aquestes mateixes dates, segons el president dels apicultors de la demarcació, Àngel Noguer. Això indica que l’expansió d’aquest depredador d’abelles -entre d’altres- és exponencial.

Noguer diu que porten dos mesos amb els cinc sentits alerta per intentar evitar que aquestes vespes mares formin nius dels que en surtin milers de vespes obreres. Explica que d’aquí a unes setmanes, les mares desapareixeran i que cap a l’agost començaran a tenir notícia de les obreres.

De cares a l’estiu, els apicultors tenen previst aplicar massivament un sistema per exterminar nius que està donant bons resultats. Consisteix en capturar obreres, treure’ls dues potes del darrera i tornar-les a alliberar després d’haver-les untat amb un producte que, un cop tornen a entrar a dins del niu, és letal.

Ara mateix, la part principal del focus de vespa asiàtica es concentra a la Garrotxa. El president dels apicultors gironins diu que l’any passat, la producció de mel ja se’n va ressentir.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s