El Girona jugarà el play off si…

Sé que la majoria d’aficionats del Girona deu estar pensant… tan de bo hi hagi algú prou boig i amb prou poca feina per pensar quins resultats s’han de donar perquè el Girona torni de Ponferrada, dissabte vinent, amb la classificació pel play off a la butxaca. Esteu de sort.

Ho haurem de fer pas a pas. Comencem per donar un cop d’ull a la classificació. Es classifiquen pel play off del 3r al 6è (perdoneu els especialistes però el post té voluntat de què ho entengui la meva mare!) i excepte el 3r lloc, que serà per Nàstic o Leganés, els altres tres estan completament oberts.

classis

També convé tenir a mà els partits que haurem de seguir.

partits

Aquí heu de tenir present que…

 • el rival de l’Alcorcón, l’Elche, no es juga res
 • la Ponferradina -rival del Girona– ho té molt difícil per salvar-se si no puntua i només depèn d’ell mateix guanyant
 • el rival del Córdoba, l’Almería, es juga la permanència
 • l’Oviedo, rival d’Osasuna, no es juga res
 • el Llagostera, adversari del Zaragoza, està descendit

I per calcular els desempats s’ha de tenir present que el que compta són els punts sumats en els enfrontaments directes dels equips empatats i, si segueixen empatats, la diferència de gols a favor i en contra d’aquests partits. Els resultats dels equips que lluiten per les 3 places de play off sense assignar són aquests.

Girona

Zaragoza Osasuna Córdoba

Alcorcón

Girona

0-0

0-0

1-2

2-0

Zaragoza

0-3

0-1

0-1

3-1

Osasuna

0-1

1-1

0-0

1-2

Córdoba

1-0

0-2

0-1

1-3

Alcorcón

1-0

1-0

0-1

3-3

Dit tot això.

Si el Girona guanya, sempre es classifica pel play off i podria fer-ho, fins i tot, com a 4t classificat.

Si el Girona perd, fa play off si també perden o empaten Osasuna i Alcorcón. Serià 6è i jugaria contra el 3r.

Si el Girona empata… les combinacions són múltiples

 • Amb empat simple a 64 pts el Girona sempre puja perquè vol dir que Zaragoza i Córdoba han guanyat o puntuat i, per tant, entren a play off per davant del Girona i queda 1 plaça lliure a disputar amb Alcorcón i Osasuna, equips als que té guanyat el desempat i l’average. També es pot donar perquè vol dir que Osasuna i Alcorcón no han guanyat i el Girona queda empatat amb Zaragoza o Córdoba i, per tant, es reparteixen les 3 places de play off vacants. Si quedés empatat amb els aragonesos, el Girona seria 5è i seria 6è si quedés empatat amb el Córdoba.
 • Amb triple empat sense Córdoba i Zaragoza (això vol dir que aquests dos equips han puntuat i el Girona no els pot atrapar) el Girona fa play off com a 6è perquè té guanyat average amb Alcorcón i Osasuna i s’adjudica l’última plaça lliure.
 • Amb triple empat sense Alcorcón i Osasuna (és a dir, Zaragoza i Córdoba perden i Alcorcón i Osasuna no guanyen) el Girona també entra perquè quedarien empatats 3 equips i hi hauria 3 places. Seria 5è
 • Amb triple empat amb Zaragoza i sense Córdoba i Alcorcón, el Girona fa play off com a 5è
 • Amb triple empat amb Zaragoza i sense Córdoba i Osasuna, el Girona fa play off i seria 5è
 • Amb triple empat amb Córdoba i sense Zaragoza i Osasuna (per tant, empatat amb Córdoba i Alcorcón), el Girona NO fa play off
 • Amb triple empat amb Córdoba i sense Zaragoza i Alcorcón (empatat amb Córdoba i Osasuna), el Girona NO fa play off
 • Amb quadruple empat sense Zaragoza NO fa play off, perquè queden 2 places per adjudicar i se les emporten Osasuna i Alcorcón.
 • Amb quadruple sense Córdoba, fa play off juntament amb l’Alcorcón i seria 5è
 • (***) Amb quintuple empat a 64 punts, segons l’LFP el Girona NO fa play off  perquè quedaria quart d’aquest grup de 5 amb els mateixos punts que el Córdoba. Altres fonts consultades em diuen que no, que el Girona SÍ entraria a play off. El problema és que el redactat dels criteris de desempat, concretament el punt B, és ambigu a més no poder.El reglament diu que quan hi ha empat amb més de dos equips implicats s’ordenen a partir dels punts obtinguts en els enfrontaments directes entre ells. En aquest cas, seria una lligueta de 5 en la que l’Alcorcón té 13 punts, Osasuna 12, Girona i Córdoba 11 i Zaragoza 8. Com que hi ha 3 posicions per adjudicar, el Girona i el Córdoba han de desempatar i és quan entrem al polèmic punt B de les normes (les teniu aquí a sota). Jo entenc que quan diu que es desempata amb el gol average “dels clubs empatats” estem parlant sempre de 5 clubs i aquí el Girona té un +3 (7 gols a favor i 4 en contra) i el Córdoba un -3 (8 a favor 11 en contra). Però, segons l’interpretació de l’LFP, el que es mira és només el gol average dels dos que s’han de desempatar. I aquí surt guanyant el Córdoba.

desempate

De tota manera, la probabilitat d’aquest quíntuple empat és molt petita perquè vol dir que el Córdoba ha de perdre a casa amb l’Almería, el Zaragoza al camp del Llagostera, Osasuna ha de guanyar a Oviedo, l’Alcorcón ha de tombar l’Elche a casa i el Girona ha d’empatar a Ponferrada. Però vaja, a Girona ja sabem que les combinacions inverosímils, si algun cop es donen, és a la jornada 42.

Començarem a sortir de dubtes el dissabte a les 20:30.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s