#26J ‘Mi no comprender’

Encara continuo impactat pel resultat de les eleccions generals. Deia Jordi Danés amb retranca que si els populars no han tret majoria absoluta és ben bé perquè no van rematar la frase “les hemos destrozado la sanidad” amb un “a esos hijos de puta”danesc

I -als resultats em remeto- té raó. Maquinar en contra de Catalunya dóna vots a la resta d’Espanya (+660.000 més), a Catalunya (+44.000) i aquí a Girona –“la punta de llança de l’independentisme”, segons la candidata d’ERC, Teresa Jordà– també hi ha hagut més gent que ara fa sis mesos (+2.600) que ha votat el PP tot i ser un partit manifestament anticatalà i carregat de càrrecs que, o bé són a la presó, o estan en processos judicials per haver fotut la mà a la caixa amb impunitat i fatxenderia.

Se’m fa molt difícil arribar a algun tipus de conclusió però si m’hagués de mullar diria que ja fa temps que el gruix principal de la gent està instal·lada en una trinxera, amb el cap sota l’ala sense voler saber res de l’altre ni sentir res que li pugui fer canviar d’opinió. També crec que la majoria només consumeix mitjans que reforcen la seva manera de pensar. I va per llarg.

Geografia electoral

Però això no ha impedit que, aquest matí, hagi fet una de les activitats que més m’agraden ‘el dia després’; veure què ha passat al meu microcosmos, una desena de pobles que amb prou feines sumen 3.000 votants entre tots.

I he trobat cosetes. A Sant Jordi Desvalls, el meu poble, el PP ha fotut una pujada espectacular. De 14 vots a 26. Té truc. A les passades generals hi va haver un grapat important de vots nuls del PP perquè a dins dels sobres hi havia butlletes del PP però de les anteriors autonòmiques. Aquest cop l’encarregat de la intendència de la família que vota massivament a aquest partit (ens coneixem tots) no s’ha equivocat. També puja molt ECP.stj

També puja el PP a Viladasens. 2 vots més que fa 6 mesos que, en una població tan petita, són un percentatge alt.

A Vilopriu van contracorrent. El dia que C’s es fot la gran hòstia aquí passen d’1 vot a 3! Què ha passat? I, en canvi, ECP en baixa 4 (quasi un 4%).

A Jafre i Cervià de Ter, els votants d’ERC són disciplinats. 90 vots a Jafre el desembre i 90 ahir i a Cervià tampoc res ha canviat en 6 mesos: 203 votants. I a tots dos llocs puja el PP. A Jafre +3 i a Cervià +5.

A Flaçà i Sant Joan de Mollet (es toquen), els xenòfobs de PxC han fet forat. Han ‘pescat’ 2 vots a cada poble. I a Flaçà també es pot dir que van al revés. Si el desembre va guanyar ERC i CDC va ser 2n, ahir es van intercanviar els papers. I, per reforçar aquesta idea, sapigueu que el PSC va guanyar 1 vot i ECP en va perdre.

A Parlavà també tenen la taca negra de PxC. Un indiviu els va votar. Altres coses rares que van passar en aquest poble… ECP va baixar i C’s va obtenir més vots. Puntí, alguna idea?

Em queden Foixà, La Pera i Colomers. A Foixà, PxC en treu 1, el PACMA creix espectacularment (d’1 passa a 4) i puja fort el PSC (+6). A La Pera, en canvi, baixa fort PSC i PACMA i creix C’s. A Colomers s’estrena C’s, que passa de 0 a 1. I ECP perd adeptes.

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s