Comprar per invertir

La venda d’habitatges ha estat de rècord el mes de juny. Se n’han venut 810, segons les estadístiques, i 709 eren de segona mà (aproximadament 9 de cada 10). És un 13% més que el maig i un 34% més que el juny de l’any passat i ens hem de remuntar al gener del 2013 per trobar una xifra més alta; 969.

18-11-15_016-HDR5
http://www.blog.vivendex.es

Si ens mirem l’acumulat dels sis primers mesos de l’any, també s’han venut un 14’5% d’immobles més que el primer semestre del 2015.

S’ha acabat la crisi? La gent tornar a bufar la bombolla immobiliària? El president dels APIS a Girona, Ramon Corominas, diu que no, entre d’altres coses perquè fa 8 anys que no es construeix obra nova i estem lluny que això passi amb els preus mitjans de venda.

El que sí està passant és que qui té un raconet el destina a comprar un pis o una casa (segons les possibilitats de cadascú) i el posa a lloguer perquè, amb els preus mitjans de compra (una mica per sobre dels 100.000 € però ja sabeu que les mitjanes les carrega el diable) i amb els lloguer adequat, la rendibilitat ronda el 7%; molt més del que dóna qualsevol banc.

On s’estan fent aquests moviments? A les poblacions de costa, principalment. Està canviant de mans molta segona residència.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s