Ja no caldrà saltar

Doncs sembla que agafar el tren ja no serà un acte d’heroisme (per molts) a Sant Jordi Desvalls. Adif ha anunciat una inversió de 404.639 € a l’estació que donaran per allargar les andanes, fer-les més altes, canviar la marquesina del costat que podríem anormenar direcció Figueres i posar-hi il·luminació suficient.

estacio 2
El salt actual és considerable

És una inversió llargament reivindicada per l’Ajuntament i cada cop més necessària perquè el nombre de passatgers que pugen i baixen a Sant Jordi des que forma part de la xarxa de rodalies (1 tren cada hora aproximadament) ha augmentat.

El principal guany és l’allargament de les andanes i augmentar-ne l’alçada. Agafar el tren en direcció a Girona és poc problemàtic si el maquinista té suficient perícia per fer casar una porta allà on l’andana és alta (no sempre passa) però baixar en la tornada és impossible per gent amb mobilitat reduïda perquè s’ha de saltar. Ara les dues andanes tindran un mínim de 68 cms de guany sobre la via i faran 200 metres.

Les obres també plantegen retirar la marquesina de ferro que hi ha al costat Figueres per posar-n’hi una de formigó i es restaurarà i es pintarà la que ja hi ha ara a l’altre costat. També hi haurà rampes i paviment antilliscant per facilitar-hi l’accés.

estacio1
La marquesina del costat ‘Figueres’

Una altra de les reivindicacions era la falta de llum. Doncs bé, segons Adif, es posaran llums LED. També es “traslladarà i s’adaptarà el pas entre andanes”, que ara es fa per sobre de la via.

El que seguirà fent pena és l’edifici de l’estació. Adif no en diu res, només que “s’adequaran els entorns i els accessos”. Els treballs ja s’han licitat i quan comencin tindran un termini d’execució de 6 mesos.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s