Càrrega exprés

Carregar el cotxe elèctric a Girona en 30 minuts ja és possible. L’Ajuntament d’aquesta ciutat ha instal·lat els dos primers punts de càrrega ràpida de la demarcació. I gratis. Tots els que acreditin que tenen un vehicle elèctric –paguin l’impost de circulació a Girona ciutat o no- rebran una targeta que permet augmentar l’autonomia del cotxe en 150 kms en mitja hora.

Estació aparcament c. Joan Josep Tharrats
Un dels dos punts de càrrega ràpida nous. Foto: Aj de Girona

Una targeta que és compatible amb la de la ciutat de Barcelona. El regidor de mobilitat, Joan Alcalà, diu que la tecnologia ja permet desplaçaments de 200 kms o més i que ara el principal obstacle són els punts de càrrega. Amb instal·lacions com aquesta, diu Alcalà, s’eliminen traves a l’expansió d’un tipus de cotxe completament net.

Els dos punts s’han instal·lat als aparcaments del carrer Riu Cardener, a Palau, i al de Joan Josep Tharrats, a Fontajau, al davant dels cinemes Oscar, i tenen 3 tipus diferents de connectors (Mennekes AC, CHAdeMO DC i CCS Combo 2 DC).

Per la seva proximitat amb les sortides de l’autopista, també es vol que els utilitzin vehicles en trànsit.

Segons l’Ajuntament, instal·lar-los ha costat uns 100.000 €; 50.000 els posa l’Institut Català de l’Energia (ICAEN), 30.000 el Ministeri d’Indústria i els altres 24.000 els posen quatre marques fabricants de vehicles elèctrics.

Amb aquests dos nous punts, Girona ja disposa de 3 punts gratuïts de càrrega de vehicle elèctric. El primer que es va instal·lar, el febrer del 2012, a Plaça Catalunya, però, no és dels ràpids.

2 thoughts on “Càrrega exprés

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s