Tenim un 15% menys de reserves d’aigua que fa un any

Les reserves dels embassaments de les comarques de Girona estan un 15% més buits que ara fa un any i l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) calcula que queda aigua per garantir tots els usos fins gairebé l’inici de l’estiu vinent.

Segons les dades de l’ACA, sumant les reserves dels 3 pantans de les comarques de Girona -Darnius i Boadella, Sau, i Susqueda- hi ha aigua garantida fins més enllà de la primavera.

susqueda
Google Maps

Plens fins a dalt poden emmagatzemar 459 hectòmetres cúbics d’aigua i, ara mateix, estan al 58’5%; 15 punts menys que ara fa un any i 15 també punts menys que la mitjana dels últims 5 anys.

Darnius i Boadella, a l’Alt Empordà, és el més petit i el que està pitjor respecte a ara fa un any. La diferència és del 16% i no arriba ni a la meitat de la seva capacitat (42%).

Sau, el segon en volum, té un 6% menys de recursos que 12 mesos enrera i Susqueda -on hi cap la mateixa aigua que a Darnius i Sau junts- està un 21% més buit. El sistema Sau-Susqueda, en conjunt, es troba al 61%, 14 punts menys que fa un any.

Des de l’ACA asseguren que seran les pluges de la tardor les que determinaran si haurem de patir per aigua o no.

Restriccions a Port de la Selva

La falta de pluja ha portat Port de la Selva a establir restriccions. Els veïns només poden fer servir l’aigua de l’aixeta per a usos domèstics des del 19 d’agost i la restricció es mantindrà fins al final de l’estiu si segueix sense ploure. Això és perquè hi ha risc que el nivell de sal en l’aigua de l’aqüífer sigui massa alt.

Per regar camps i jardins, omplir piscines o netejar carrers i vehicles, l’Ajuntament només permet utilitzar aigua regenerada.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s