Tenir un cotxe elèctric ja no és utòpic a Girona

En el que portem d’any, l’Ajuntament de Girona ja ha repartit 20 targetes de càrrega gratuïta per vehicle elèctric. És més que en tot 2014 i 2015 junts i aquest any ja han fet servir el punt gratuït que hi ha a Plaça Catalunya 57 vehicles diferents. L’activitat de recàrrega ha crescut un 35% entre gener i maig.

1390261446_740215_0000000000_noticia_normal
El regidor de mobilitat de Girona ensenyant com funciona el punt de càrrega de Pl. Catalunya

Posem la lupa a les dades. Des del 2012 fins ara s’han donat 56 targetes a propietaris de cotxes elèctrics i 32 s’han donat els 2 últims anys. Gairebé tot són utilitaris; només hi ha 3 furgonetes. També s’han donat 10 targetes a propietaris de moto i 12 a altres tipus de vehicles de quatre rodes.

Els 57 cotxes que han carregat a Plaça Catalunya aquest 2016 ho han fet una mitjana de 8 cops i la mitjana de cotxes que carreguen cada dia és de 3 encara que hi ha hagut dies que puja fins a 7. El mes de maig hi ha hagut un 35% més d’activitat respecte al gener.

vehicle electric
Dades: Ajuntament de Girona

El promig de càrrega de cada vehicle és 4’7 kWh. Una de cada 3 càrregues dura entre una i dues hores i una de cada 4, menys d’una hora.La majoria d’aquestes recàrregues es fan en dies laborables.

Fins ara, tots aquests vehicles utilitzaven l’únic punt de recàrrega gratuït situat a la Plaça Catalunya però des d’aquest mes d’agost, l’Ajuntament n’ha instal·lat dos de nous i de càrrega ràpida en d’altres parts de la ciutat.

El regidor de Mobilitat, Joan Alcalà, diu que l’objectiu és crear un autèntic “corredor elèctric” per eliminar la principal trava que tenen els usuaris a l’hora de decantar-se per aquest vehicle no contaminant; la por a quedar-se sense combutible.

 

 

One thought on “Tenir un cotxe elèctric ja no és utòpic a Girona

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s