Vidreres treurà la gestió de l’aigua de les urbanitzacions a Rec Madral

Vidreres ha posat en marxa el procés per municipalitzar el servei d’aigües de les urbanitzacions Aiguaviva Parc, Puigventós, Terrafortuna i La Goba, que ara presten de manera ineficien (com diu el consistori), les empreses Rec Madral i Riera de Cabanyes . O el que és el mateix, Vidreres comença un camí (llarg) que ha de servir per millorar l’abastament d’aigua potable de més de 2.000 veïns (el municipi en té uns 7.500). Uns veïns que fa temps que reclamen un servei de més qualitat.

aiguaviva parc
Un carrer d’Aiguaviva Parc. Google Maps.

L’Ajuntament ja gestiona el servei d’aigües del seu nucli urbà i alguna urbanització. Ara ha tret a exposició pública la memòria –un document de 80 pàgines- on es detalla com assumirà, de manera gradual, la gestió del subministrament del polígon industrial i les urbanitzacions de Terrafortuna, La Goba, Aiguaviva Park i Puigventós.

Aquestes tres últimes fa temps que es queixen de la gestió ineficient per part de l’empresa Rec Madral. Diuen que paguen una factura molt alta però que l’empresa no repara les avaries.

El regidor Francesc Baltrons, ha explicat que el document que ara surt a exposició pública trigarà un mínim de 6 mesos en aprovar-se i que, quan la Generalitat i l’Agència Catalana de l’Aigua li donin el vist i plau, el procés de municipalització del servei serà gradual. Al text es parla d’un horitzó a 10 anys.

Baltrons explica que la primera urbanització de la que s’assumirà el servei és La Goba (291 abonats) i per això es preveu recepcionar-la a finals d’any per poder prendre el control i mantenir tots els seus serveis, incloses les conduccions per on passa l’aigua.

També s’haurà de recepcionar la part que falta d’Aiguaviva Parc (1.216 abonats). Les altres dues, Torrefortuna (142 abonats) i Puigventós (176 abonats) ja estan recepcionades, segons el consistori.

En la memòria hi ha prevista una inversió d’uns 11 milions d’euros en 10 anys per obres de millora i uns 2 milions en noves instal·lacions però, segons Baltrons, són quantitats orientatives.

En la memòria, el consistori deixa molt clar que el detonant d’aquest procés ha estat la “incapacitat de les empreses prestadores” Rec Madral i Riera de Cabanyes per “assegurar amb les seves infrastructures, l’adequat abastament d’aigua potable” a aquestes urbanitzacions com es va “posar de manifest en la crisi d’abastament produïda l’estiu del 2014” que va obligar Vidreres a demanar aigua a Lloret i Caldes.

El document explica que l’abastament actual del nucli de Vidreres i la urbanització Mas Flassià es fa amb l’aigua de 8 pous i 3 dipòsits. L’abastament de les 4 urbanitzcions gestionades per empreses privades s’obté de 4 pous a Vidreres i 10 al municipi de Llagostera, dels quals, se n’utilitzen 3 per abastir les urbanitzacions vidrerenques. El sistema es reforça amb una connexió amb la canonada que porta aigua d’El Pasteral amb la Costa Brava.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s