Lloret, Figueres i Olot fan tard

Fa dos anys que tots els municipis saben que han d’aprovar un document delimitant les franges de protecció que han de servir per protegir-se davant d’un possible incendi forestal. Doncs bé, municipis com Lloret de Mar, Olot o Figueres encara no disposen d’aquest document de mínims. No són els únics però sí els més importants. La Generalitat els demana que s’afanyin.

b384f5b4-4138-4074-bdac-96756e78046c
La Generalitat vol començar a aplicar els plans.

Segons dades de la Diputació de Girona i la Generalitat, hi ha 114 municipis que ja han redactat i aprovat aquest document de seguretat i 47 més als que només falta un tràmit.

La majoria dels 60 que van més endarrerits ja han començat a redactar-lo però n’hi ha 9 que, oficialment, encara no s’hi han posat. Lloret de Mar, Olot i Figueres són els més importants però en aquesta llista hi ha municipis com Salt, Siurana, Santa Llogaia, Pedret i Marzà, Rabós i Albanyà. Aquests dos últims tenen un extens terme.

El director d’Interior a Girona, Albert Ballesta, diu que n’hi ha que els preocupen més que altres però, en tot cas, tots fan tard perquè la intenció de la Generalitat és començar a passar del paper a la pràctica aquesta tardor.

Aquest document el redacta i l’aprova cada municipi però ha de tenir el vist i plau de la Generalitat. La Diputació i els Consells Comarcals han fet els plans dels municipis petits que ho han demanat.

La redacció d’aquestes franges de protecció antiincendis estan regulades per una llei de 2014 i és una reacció al gran incendi que va cremar més de 13.000 hectàrees a l’Alt Empordà el 2012.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s