Els pobles petits demanen que els MD s’hi aturin

Celrà, Bordils, Vilamalla i Sant Jordi Desvalls han demanat formalment a la Generalitat que els MD’s -els trens de mitja distància- s’aturin a totes les estacions de la línia R11 entre Girona i Portbou. Han aprovat una moció en la que diuen que, si això es fes, el temps de trajecte no s’alteraria gaire i que suposaria un impuls definitiu per a les rodalies. Els alcaldes consideren que el servei actual encara té poques freqüències i que hi ha hores punta desateses.

400px-449-002
ferropedia.es

Des que les rodalies ferroviàries es van implantar a Girona, el març del 2014, el nombre de passatgers a les estacions petites de la línia ha augmentat (tot el que pot augmentar en pobles de 700, 1.000 o 2.000 habitants) però des d’aquests municipis consideren que falta fer un altre impuls perquè el tren sigui, definitivament, el mitjà de transport per moure’s entre pobles i cap a Girona.

Entre d’altres coses, diuen que hi ha franges horàries no cobertes. Per exemple, les persones que entren a treballar a Girona a les 8, o han d’agafar el tren que arriba a les 6:38 o se n’han d’anar a Flaçà o a Figueres. També hi ha una hora i mitja sense tren entre les 5 i dos quarts de 7 de la tarda.

La solució que proposen és que els MD s’aturin a totes les estacions. Ara, entre Girona i Portbou, només s’aturen a Flaçà i Figueres. A la moció argumenten que la diferència de trajecte entre un MD i un rodalies entre Caldes de Malavella i Figueres és de només 10 minuts i entre Girona i Figueres de 6 minuts.

Diuen que el cost en temps de fer-los parar a totes les estacions seria perfectament assumible i això donaria un impuls definitiu a la línia. Dani Cornellà, alcalde de Celrà, creu que és una mesura que tindria efectes en un radi d’acció més gran perquè “ciutats amb problemes d’aparcament com Girona o Figueres” hi sortirien guanyant.

En la moció, també demanen que la Generalitat condicioni aparcaments en les estacions que siguin susceptibles de captar viatgers d’altres poblacions.

Sant Jordi Desvalls va ser el primer en aprovar-la i també ho han fet Vilamalla, Bordils i Celrà.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s