La sequera allunya el mosquit tigre de l’Alt Empordà

Hi ha més mosquit tigre o menys? És matèria de tertulia estiuenca a molts pobles però de dades -i d’aquella manera- només n’aporta el Servei de Control de Mosquits de la Badia de Roses i el Baix Ter (a partir d’ara li diré el Servei). Segons els seus càlculs, la presència de mosquit tigre s’ha reduït gairebé un 70% a l’Alt Empordà aquest mes d’agost. I això és degut a l’absència de pluja en aquesta zona. En canvi, a la Selva, el Gironès, el Pla de l’Estany i la Garrotxa, la incidència ha estat superior a altres anys. És a dir, tots teniu raó.

f-tomaseli1
mosquitigregirona.cat

El Servei ha establert 8 trampes per mosquit tigre en diferents municipis de l’Alt Empordà.

Des de l’inici de l’estiu, cada dia s’han anotat el nombre d’exemplars caçats i els números són coincidents.

Si l’estiu passat, la mitjana d’exemplars capturats en aquestes trampes difícilment baixava de 20, aquest any, difícilment ha superat els 5.

Això, segons Eduard Marquès, responsable del Servei és degut a la forta sequera, que ha impedit que els ous eclosionin. En canvi, en punts de la Selva, el Gironès, el Pla de l’Estany i la Garrotxa, les molèsties causades per aquest insecte, han anat a més perquè hi ha anat havent xàfecs puntuals.

Per exemple, en un punt de mostreig a Celrà  (l’únic estable que tenen fora de l’Alt Empordà) aquest agost s’han capturat una mitjana d’entre 10 i 15 tigres al dia. Segons Marquès, és un volum que ja permet assegurar molesties pels veïns d’aquest poble.

Marquès recorda que l’única manera de mantenir a ratlla el mosquit tigre és amb prevenció, evitant que hi hagi punts a les cases on s’acumuli l’aigua. Per això, recomana que, a part de practicar amb l’exemple, es parli amb els veïns per conscienciar-los a tots.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s