El jutge liquida TP Ferro

A partir d’ara la connexió d’alta velocitat entre Figueres i Perpinyà pel túnel del Pertús, deixarà de gestionar-la TP Ferro, l’empresa de la que en té la meitat l’ACS de Florentino Pérez. El jutge ha ordenat la seva liquidació i Espanya i França l’hauran d’indemnitzar perquè pugui pagar part del deute que arrossega. Això sí, la quantitat que li haurem de pagar entre tots podria trigar a saber-se. El servei, però, està garantit.

tunel-pertus-tp-ferro

La junta de creditors prevista aquest matí al jutjat mercantil de Girona ni s’ha arribat a celebrar perquè tot i que bancs i caixes hi han assistit, no hi han volgut prendre part.

Això vol dir que el jutge, Hugo Novales, ordena d’ofici la liquidació de l’empresa constituïda per l’ACS de Florentino Pérez i la francesa Eiffage i que, en un termini breu, l’administrador concursal ha de presentar un pla de liquidació.

El deute ascendeix a 557 milions d’euros, dels quals, 392 són amb bancs i fons d’inversió, que prefereixen cobrar part d’aquests diners i tard, que acceptar la proposta de TP Ferro.

I és que, després de la liquidació de l’empresa, s’obre un nou procediment per veure què i quan cobraran aquests creditors. TP Ferro només compta amb la indemnització que preveu obtenir dels estats (el túnel i les vies no són seves) per retirar-li la concessió, una quantitat que ronda els 450 milions d’euros, però que podria variar si Espanya i França volen renegociar-ho a la baixa i el cas s’acaba decidint en un tribunal europeu d’arbitratge de Brussel·les.

Mentrestant, la gestió del túnel recau en els estats. Això ja està previst al conveni. El director general de TP Ferro, Petros Papaghiannakis, ha explicat que, en breu, constituiran una nova empresa a partir d‘Adif i la seva homòloga francesa SCNF.

El director general de TP Ferro ha detallat que els treballadors i les estructures es mantindran en la nova empresa i que els usuaris no notaran cap canvi.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s