No a la MAT obté els suports per aturar el ramal de Riudarenes al Congrés

Ja hi ha majoria parlamentària per enterrar el ramal de Riudarenes de la MAT al Congreso. PSC-PSOE, Podemos, ERC, Demòcrates i Bildu donaran suport a una proposició no de llei concebuda per No a la MAT Selva que reclama la paralització i derogació del projecte.

Una delegació de la Plataforma i els alcaldes de Santa Coloma de Farners i Riudarenes es van reunir ahir a Madrid amb els representants gironins del PSC, ERC, Demòcrates i En Comú Podem, per consensuar un text que, segons No a la MAT Selva, també tindrà el suport de Bildu en la votació i, com a mínim, l’abstenció del PNB. Amb això s’asseguraran la majoria absoluta de la càmera.no-a-la-mat

La moció demana tres coses; paralitzar la tramitació d’aquest projecte que ja té aturat el Parlament de Catalunya, derogar totes les disposicions que en fan referència i establir un sistema energètic per a la zona basat en les renovables. L’objectiu és garantir el subministrament a la zona amb un sistema que tingui un impacte molt menor que el que havia de causar aquest ramal de 17 kms que havia de connectar Bescanó amb Riudarenes passant per territoris d’un alt valor ambiental.

El portaveu de No a la MAT Selva, Marc Vilahur, ha explicat que després d’haver aconseguit el suport als ajuntaments de Santa Coloma de Farners, Riudarenes, Sils i Sant Hilari, el Consell Comarcal de la Selva, la Diputació de Girona i el Parlament de Catalunya, s’havia d’aconseguir el mateix suport a Madrid, que és qui té l’última paraula en la matèria.

Els motius que s’argumenten a la proposició no de llei que han entrat a registre són semblants als que ja recull el dictamen del Parlament de Catalunya, que va encarregar un estudi al Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya que certificava que l’obra no era eficient tècnicament i aportava alternatives.

El text recull que, a petició de la Diputació, el Consell d’Iniciatives Locals per al Medi Ambient, el CILMA, també va fer un estudi d’alternatives a partir de les energies renovables i que el projecte s’estava tramitant en contra del territori i havia despertat l’oposició d’entitats i ajuntaments.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s