Els ratpenats ja tenen casa al Parc del Migdia de Girona

Girona ha instal·lat la primera de les 10 caixes per a ratpenat que han d’anar al Parc del Migdia. És una estrategia per augmentar la població d’un “insecticida natural” que ha d’ajudar a combatre plagues com la processionària del pi o el mosquit.ctbvprjwaaa9iji

Hi aniran 10 caixes per a ratpenat i 10 per a mallerenga i no seran les úniques. També se’n posaran, com a mínim, als Jardins de la Infancia, a fora muralla –on també s’ha detectat processionària del pi- i, en el futur, en d’altres punts.

On, en principi, no n’hi haurà, ha explicat el regidor de Paisatge i Hàbitat Urbà, Narcís Sastre, és a la Devesa o a la riba del Ter perquè ja tenen condicions òptimes perquè s’hi instal·lin, de manera natural, aquests i altres depredadors d’insectes.

Xevi Puig, de l’associació Galanthus, que ha ajudat a dissenyar el pla de biodiversitat de Girona, explica que els ratpenats que viuran en aquestes caixes són com els que ens entren a casa, d’amb prou feines 4 centímetres, i s’alimenten d’insectes de vol nocturn. Això vol dir mosquits, la processionària del pi quan és en fase papallona i altres plagues d’arnes.

La mallerenga, en canvi, ataca la processionària quan és en la fase eruga.

Puig diu que han optat per instal·lar 10 nius petits en comptes d’un de gran capacitat perquè d’aquesta manera s’expandeix a tot el parc l’efecte beneficiós que comporta la presència del ratpenat i perquè aquest animal tingui “refugis alternatius”.

El regidor de paisatge i hàbitat urbà, Narcís Sastre, diu que amb mesures com aquesta estan apostant “pel millor insecticida del mercat” i per l’alcaldessa, Marta Madrenas, es tracta d’una solució pròpia d’una “smart city”.

El pla per fomentar la biodiversitat també definirà com han de ser les noves construccions o com s’han de fer les reformes de les cases per permetre que aquests animals tinguin un lloc on viure. L’arquitectura actual, “impermeable i hostil”, segons Sastre, els ha anat allunyant de les ciutats.

Anuncis

One thought on “Els ratpenats ja tenen casa al Parc del Migdia de Girona

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s