La vedella ecològica guanya pes específic

La vedella ecològica ja representa el 13% de la vedella que es produeix a les comarques de Girona. És la demarcació catalana on el pes d’aquesta producció feta sense cap tipus d’aditiu és més important. El nombre d’explotacions s’ha disparat, sobretot, els últims 4 anys.vaqui-carn-ecologic-pasturant-555x431-jpg_191393041

Ara mateix, segons l’Observatori de l’agricultura i l’alimentació ecològiques de Catalunya, a les comarques de Girona hi ha 128 explotacions que es dediquen al boví de carn ecològic i tenen 10.732 caps de bestiar.

Ara mateix, el pes de la vedella ecològica ja representa el 13’3% de la producció total de vedella quan la mitjana catalana no arriba al 9’5%.

Això s’explica perquè en els últims 4 anys, hi ha hagut 29 explotacions que han apostat per produir vedella sense utilitzar antibiòtics, purins, herbicides, insecticides ni transgènics.

A Mas les Coromines de Campdevànol, van fer el canvi ara fa 7 anys. El seu responsable, Ramon Coromines, diu que la transició els va durar 2 anys i que els controls, tant sobre els animals com sobre els camps, són periòdics.

Produir d’aquest tipus de carn és més car i el preu de venda al públic també però els ramaders també reben una ajuda per part de l’administració. Unes ajudes que, segons Unió de Pagesos, s’han retallat a la meitat de manera injustificada l’últim any.

Bona part de les explotacions es concentra a la zona del Ripollès però també hi ha explotacions a la resta de comarques.

També et pot interessar saber que som… Líders en ous ecològics.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s