Qui fa pesca d’encerclament a les Medes?

Que a les Medes s’hi ha fet i s’hi continua fent pesca furtiva, burlant la vigilància, és una afirmació fàcil d’escoltar si ets de la zona. Demostrar-ho ja és una altra cosa. Però una xarxa d’encerclament apareguda dins de la zona protegida -entre la Meda i el poble- sembla una constatació prou evident com perquè es faci alguna cosa.

El director del Parc, Ramon Alturo, diu que queda descartat que la xarxa hi hagi arribat derivant o per error; a algú li ha ‘caigut’ mentre pescava on no tocava. I aquest algú no és un amateur perquè la xarxa és tan llarga -200 metres- i pesada que requereix una embarcació professional per transportar-la i fer-la servir. Un altre aspecte que referma la hipòtesi del furtivisme és la caiguda observada del nombre d’orades i altres espècies comercials des de fa mesos. Per la Generalitat és evident que a les Medes s’hi fa o s’hi ha fet pesca d’encerclament els últims dos anys.

xarxaLa xarxa portava dos anys enfonsada. Abans de treure-la, han alliberat els animals que hi havien quedat atrapats i encara eren vius i l’han desenganxat per sota amb molta cura per no malmetre encara més el fons marí. Com que pesava molt, l’han portat fins a superfície amb l’ajuda de globus d’aire.

La pregunta és obligada: com pot ser que una barca d’encerclament hagi estat feinejant entre la Meda i la costa sense que ningú ho hagi vist? Alturo diu que necessitarien 24 hores de vigilància per blindar completament la zona i que és evident que s’ha aprofitat les escletxes d’aquesta vigilància per actuar.

Des del 2015, el Parc Natural del Montgrí, les Medes i el Baix Ter té en marxa el projecte “Evitem la Pesca Fantasma” per treure del fons marí xarxes i arts de pesca abandonats que, malgrat tot, segueixen matant animals.

Anuncis

2 thoughts on “Qui fa pesca d’encerclament a les Medes?

  1. La barca d encerclement “ruiseñor” es va enfonsar fa tres anys en aquest lloc carregada de peix i amb l art a bordo.En aquell moment no es va treura la xarxa del fons mari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s