Ryanair tornarà a créixer a Girona

Ryanair tornarà a créixer a Girona? Doncs sí. Moderadament. Molt moderadament, per ser exactes. Però ja és alguna cosa. Té previst transportar 1’4 milions de passatgers l’any vinent; una xifra una mica superior a la d’aquest 2016 si segueix la tendència actual. Ho aconseguirà amb 9 noves rutes a l’estiu i, sobretot, amb més freqüències. Des de Girona, però, no es vola a cap altre aeroport de l’estat. La companyia diu que els conflictes de Turquia i Àfrica faran que Girona segueixi recuperant passatge els pròxims anys.

girona
Totes les rutes de l’estiu

D’aquestes 9 noves rutes d’estiu, 8 són al mercat britànic (Belfast, Birmingham, Edimburg, East Midlands, Glasgow, Leeds, Liverpool i Newcastle) i la novena a Romania, a Oradea.

També augmenta fins a 6 els vols setmanals a London Stansted i manté 8 freqüències a Brussel·les i 5 a Dublín. Cap de les 38 rutes que s’oferiran l’estiu vinent són a altres aeroports de l’estat.

Amb aquesta oferta preveu transportar 1’4 milions de passatgers, una mica més del que s’espera per aquest 2016 (aproximadament 1’3 M si segueix la tendència de l’any), que serà la xifra més baixa des que té base estable aquí. Sí que serà el primer any de creixement des que va posar el punt de mira a El Prat (el 2009 va tocar sostre amb 5 M de passatgers, el 2010 ja van ser 4’6 i la caiguda forta va ser el 2011 amb 2’7).

El director de comunicació, Robin Kiely, diu que el repunt tindrà continuitat en el futur pels conflictes que tenen altres destinacions turístiques que eren competidores.

L’augment de destinacions i freqüències al Regne Unit arriba després de l’aposta per Girona que ha fet Jet 2. Kiely, però, ha dit que no són una competència per ells. “Per ser competència hauríem d’apujar preus”, ha dit irònicament.

Sobre el futur, Kiely ha parlat de recuperar activitat a l’hivern, d’augmentar la dotació permanent d’avions aprofitant la important remesa que els està arribant i de doblar rutes que també s’ofereixin a Barcelona però sense concretar res.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s