No pot desembocar

En el que portem d’any, el Ter només ha portat el cabal que tocava la meitat dels dies. Són dades de la Plataforma Aigua és vida, que mesura cada dia des del mes de març quanta aigua passa pel Pont de la Barca de Girona.

En aquests moments (octubre) no s’està complint aquest cabal mínim, fins al punt que el riu té problemes per desembocar al mar, a l’Estartit. La Plataforma diu que no es pot permetre que encara es rebaixi aquest llindar un 40%, complanteja el nou pla de gestió.quadre

Els números ensenyen que el cabal es compleix amb escreix quan comença la campanya de regadiu però, per exemple, a l’abril, només es va complir 2 dies i el març 4. Al maig també són molt pocs els dies que passa el cabal que tocaria per llei i el grau d’incompliment torna a augmentar el setembre i l’octubre.

El portaveu de la Plataforma Aigua és Vida, Pau Masramon, diu que és impensable que aquest cabal mínim encara es pugui reduir un 40%, com es planteja al nou pla que regularà els cabals fins el 2021.

Segons les medicions del que portem d’octubre, en aquests moments circula un 33% menys de cabal dels 4’6 metres cúbics per segon que tocaria i això afecta al tram baix, on l’aigua pràcticament no té ni força per desembocar al mar com es pot veure en aquest vídeo gravat ahir.

Una situació dramàtica, segons el gerent del Consorci del Ter, Ponç Feliu, directament imputable a aquesta manca de cabal. El Consorci defensa una redistribució dels esforços per abastir l’àrea metropolitana de Barcelona amb aportacions del Segre i la Noguera. Ara mateix, aproximadament el 70% del cabal del Ter desemboca a Barcelona.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s