‘Pastor elèctric’ i feromona de llop per allunyar el senglar dels horts

Nova iniciativa per mantenir a ratlla el senglar. Salt protegirà les hortes de Santa Eugènia de les incursions del senglar amb una tanca electrificada (el que abans s’anomenava ‘pastor elèctric‘) i feromones de llop.

Les tanques es posaran a tot el perímetre d’hortes des del pont de l’Autopista fins al límit de la població amb el riu Ter, on aquest animal causa estralls als conreus.

hortes
Un camp d’enciams. Imatge: Ajuntament de Salt

Cada vegada que un senglar s’enrampi amb la tanca ho associarà al llop i, amb el pas del temps, només amb l’olor n’hi hauria d’haver prou per fer barrera.

La regidora de Medi Ambient de l’Ajuntament de Salt, Marta Guillaumes, diu que no acaben amb el problema, només el dispersen, però és un mètode menys agressiu que les batudes i més adient per un espai freqüentat per caminants i ciclistes.

Els experts consideren que el senglar està capacitat per transmetre coneixements i experiències entre els individus del seu grup i que això pot fer que aquest efecte dissuassori que es busca, s’escampi abans.

És el primer municipi de les comarques de Girona que ho posa en pràctica però hi ha experiències en determinats punts de la ciutat de Barcelona. També s’havia estudiat com a mètode per evitar la presència de senglars en determinades carreteres.

Guillaumes diu que, de moment, ho instal·len en fase experimental -hi destinen 3.346 euros- i, si funciona, no descarten col·laborar amb Girona.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s