Primer pressió i, si no, sanció

Encara no hi ha ultimàtum però la Generalitat sancionarà els ramaders que no hagin vacunat contra la llengua blava. A les comarques de Girona encara hi ha un 13% d’ovelles i un 17% de vaques a les que no s’ha administrat la vacuna.

jornada_girona_bovi
Imatge: IRTA

La directora d’agricultura a Girona, Elisenda Guillaumes, admet que s’ha pressionat els responsables de les explotacions d’oví i boví de la demarcació perquè vacunin els animals perquè -recalca- “és obligatori”. Però, tot i les pressions, encara queden unes 10.000 ovelles (de 77.743 censades) i 20.000 vaques (de 120.204 censades) per vacunar.

Des de les oficines comarcals s’està estudiant cas per cas per comprovar qui no vacuna per voluntat i qui no ho ha fet per causes alienes però té previst fer-ho però, segons Guillaumes, s’acabarà fixant una data límit i després hi haurà sanció.

Guillaumes diu que el Ministeri d’Agricultua, que és qui dicta les normes en aquesta matèria, encara no ha decidit si s’haurà de tornar a vacunar en el futur.

Una part del sector es queixa que, mentre en d’altres comunitats o a França -on hi ha un focus de llengua blava- vacunar és voluntari, aquí és obligatori.

S’oposen a la vacunació perquè diuen que la malaltia no es pot escampar als humans i que, en alguns casos, la vacuna causa més mal a l’animal que la pròpia malaltia.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s